dimecres, 28 de maig del 2014

Xarxes socials i continguts a Internet

La Llei de propietat intel·lectual protegeix els drets d'autor, també coneguts com a copyright. Hi ha autors que, mitjançant la llicència copyleft , permeten la utilització, modificació i distribució lliure de les seves creacions.

Quan necessitem crear, modificar,eliminar i enllaçar continguts emmagatzemats en una base de dades d’una manera molt senzilla, utilitzem les wikis. Aquesta eina ens permet, des d’un ús personal, crear, fins i tot, una enciclopèdia.

Els blocs ens permeten crear un diari personal en línea i, així, compartir les nostres idees i pensaments amb altres persones. Si volem establir un debat d’idees disposem dels fòrums de discussió, que ens permeten tenir un moderador.

Internet a suposat una revolució al camp de la comparació d’arxius multimèdia. Actualment, amb l’aparició del fenomen Youtube, compartir vídeos és una tasca molt senzilla. Si volem publicar per compartir fotografies, hi ha moltes més possibilitats, tot i que l’eina Picasa de Google és una de la que té més èxit.

L’enciclopèdia Viquipèdia té com a objectiu fer arribar el coneixement a tots els pobles del món i que la pobresa no sigui barrera a l’accés a la cultura.
Quan un web és molt interessant, el millor es fer-hi una subscripció per estar informat i saber a cada moment, en forma de titulars, les novetats.

Quan volem comunicar-nos en temps real amb una o diverses persones, una de les opcions més senzilles és el xat. Ho podem fer a través d’un programa client o des d’una web.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada